Ny i job – få hjælp fra fagforeningen

Når man er ny på arbejdsmarkedet eller er på vej til at få sit første rigtige job, kan det at melde sig ind i en fagforening og en a-kasse være en rigtig god løsning. Det giver dig mulighed for med ro i sindet at sætte dig ind i alle de ting, som er forbundet med at få et job.

Som ny på arbejdsmarkedet er der nok at holde styr på, ud over at du nu skal til at bruge din uddannelse på praktisk vis, så måske vil du gerne have faglig støtte og rådgivning og være en del af en større sammenslutning, som varetager dit fags interesser og garanterer dig en fair behandling i systemet. Med tiden får du måske også selv lyst til at engagere dig politisk i din fagforening og gøre brug af alle de ekstra tilbud, som fagforeningerne ofte tilbyder.

De danske fagforeninger er seriøse organer i det danske samfund, som er blevet til i kraft af en lang historie, hvor arbejderne har organiseret sig og kæmpet for deres vilkår på arbejdsmarkedet. Tænk over, hvilke værdier du har som medarbejder og vælg den fagforening, som passer bedst til din ideologi.